Komputeko - computerwoorden - computertermen - computer - termen - woordenlijst

cx, jx, gx, hx, sx en ux worden automatisch omgezet naar diakritische tekens terwijl je typt

Komputeko (afkorting van "Prikomputila terminokolekto", Esperanto voor "computerwoordenlijst") is een internetproject van E@I. Het project heeft als doel om computerwoorden op te lijsten in zoveel mogelijk talen, om correct taalgebruik te stimuleren. Vaak worden computertermen niet goed vertaald, omdat vertalers geen toegang hebben tot gratis kwalitatieve woordenboeken op het internet. We willen de mogelijkheid bieden om niet alleen een goede vertaling te vinden van een computerwoord, maar vermelden ook de bronnen (met een verwijzing er naartoe, indien van toepassing) en alternatieve vertalingen.

Op dit ogenblik (april 2018) hebben we zo'n 10.200 computertermen verzameld. 10.063 hiervan zijn vertaald naar het Esperanto, 5142 naar het Nederlands, 3956 naar het Frans, 3600 naar het Duits en 3280 naar het Spaans. (Spaans is alleen beschikbaar via de Spaanstalige interface)

Achtergrondinfo over dit project kan je vinden op Wikipedia, in het Engels of het Esperanto.


 
 
 

Downloads
Unicode-omzetter
Komputeko-boeken
Bronnen (in het Esperanto)
 
 
Toetsenbord voor vreemde tekens
Spelling- en grammaticacontrole Lingvoilo

Esperantotoetsenbord
In het Esperantoalfabet bestaan er zes diakritische tekens die je niet zomaar kan typen met een azerty- of qwertytoetsenbord: ĉ, ĝ, ĥ, ĵ, ŝ en ŭ. Tajpi is een programma dat je toelaat om deze tekens eenvoudig te typen zonder de toetsenbordindeling van je systeem aan te passen. Tajpi is getest en goedbevonden voor Windows 7, 8 en 10. Meer info over Tajpi

Ik raad SwiftKey aan voor smartphones. Het is ideaal voor meertalige gebruikers.
SwiftKey voor Android - Google Play. SwiftKey voor iOS (Apple) - iTunes.


Database: 20/04/2018 | Website: 20/04/2018